Ακυρώθηκαν 18.500 κρίσεις αναπηρίας λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

CEFDDA9078A9CA4C6E9D01288E5E09B9.jpg

  Συνολικά 18.500 κρίσεις και 843 επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας ακυρώθηκαν στα ΚΕΠΑ στη διάρκεια της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ στις 60.000 ανήλθαν πανελλαδικά τα ραντεβού που ακυρώθηκαν αυτό το μήνα από τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος.

«Μας ρίχνουν ευθύνες για έλλειψη ευαισθησίας. Εμείς στηρίξαμε τα ΚΕΠΑ, αυτοί τα οργάνωσαν με κακό τρόπο και δεν φρόντισαν για την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι γιατροί αναγκάζονται να μετακινούνται 500 χιλιόμετρα για να συμμετέχουν σε επιτροπές χωρίς να πληρώνονται. Υπάρχει νόμος που λέει ότι οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας μπορούν να παραταθούν για ένα εξάμηνο, χωρίς να περάσουν οι ανάπηροι από κρίση, λόγω της απεργίας. Αντί να τηρηθεί ο νόμος οι ανάπηροι αναγκάζονται, αφού περιμένουν τόσο καιρό να περάσουν από επιτροπή, να περιμένουν μήνες ολόκληρους για να τους καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα. Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε περισσότερα ραντεβού. Το σημαντικό είναι ότι γκρεμίζεται η δημόσια υγεία» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ακόμη ότι παρόλο που ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθυντήριες για διάλογο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας, ο τελευταίος «επιμένει στις θέσεις του για μεταρρύθμιση μέσα σε 15-20 ημέρες χωρίς σχέδιο και για γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

«Όταν διαλύεται η πρωτοβάθμια υγεία αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ για μία συνταγή που ο ΕΟΠΥΥ την έδινε χωρίς χρήματα. Και επιπλέον επειδή θα συνταγογραφούνται μόνο τρία φάρμακα ανά συνταγή, το ένα ευρώ που θα πληρώνει ο ασφαλισμένος ανά συνταγή θα αυξάνεται αν τα φάρμακά του είναι περισσότερα από τρία. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έρχονται και να κλείνουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τις 10 του Γενάρη θα βγουν οι διαθεσιμότητες. Πού θα πάνε στις 11 του Γενάρη αυτοί οι 64.000 ασθενείς που έχουν κλείσει ραντεβού;» ανέφερε από την πλευρά της το μέλος του ΔΣ του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος Νικολέτα Μανιάτη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *