Ακρωτηριάστηκε ξανά ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκαν δύο πόδια

 
Ένας άνδρας στην Ισπανία που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση και στα δυο κάτω άκρα, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί ξανά εξαιτίας επιπλοκών που δεν συνδέονται με τη μεταμόσχευση, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο στο οποίο είχε υποβληθεί στη διπλή μεταμόσχευση πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2011, και για την οποία είχε ανακοινωθεί πως ήταν η πρώτη στον κόσμο.


«Ο ασθενής που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση στα δύο πόδια στο νοσοκομείο Λα Φε το 2011 χρειάσθηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για τον ακρωτηριασμό των μεταμοσχευθέντων άκρων, επειδή υπέφερε από επιπλοκές εξαιτίας μιας ασθένειας η οποία δεν συνδεόταν με τη μεταμόσχευση», ανακοίνωσε νοσοκομείο που βρίσκεται στη Βαλένθια.

Η μεταμόσχευση αυτή είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2011 από τον εξειδικευμένο ισπανό χειρουργό Πέντρο Καβάντας και μια ομάδα του δημόσιου νοσοκομείου σ’ ένα 20χρονο άνδρα που είχε ακρωτηριασθεί και στα δύο πόδια.

«Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, ο ασθενής αναγκάσθηκε να σταματήσει τη θεραπεία κατά της απόρριψης των μοσχευμάτων, την οποία είχε ανάγκη, επειδή αυτή προκάλεσε επιπλοκές σε θεραπεία την οποία είχε ανάγκη για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του», εξήγησε σήμερα το νοσοκομείο.

«Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το πρωτόκολλο υποδεικνύει πως, αν το μεταμοσχευθέν όργανο δεν είναι ένα ζωτικό όργανο, πρέπει να αφαιρείται από τον ασθενή ώστε να μπορέσει αυτός να υποβληθεί σε θεραπεία για τη νόσο που εμφανίζεται ως η σοβαρότερη και πιο επείγουσα», διευκρινίζει το νοσοκομείο, το οποίο προσθέτει πως δεν έχει την έγκριση του ασθενούς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ιατρική κατάστασή του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *