«Ακριβότερα φάρμακα για τους ασφαλισμένους»

61A0E9521F2D4AB5784A3F7874D70BDE.jpg

  Μετά τις νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν τέσσερις με πέντε φορές περισσότερα χρήματα για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας «οι ασθενείς μένουν ουσιαστικά ακάλυπτοι, ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας της υγείας, το φαρμακείο, δέχεται πολλαπλά και μεθοδευμένα κτυπήματα.

Αρχής γενομένης από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία που χρονολογούνται από το 2010 και παρά και τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις δεν έχει ακόμη γίνει τίποτα, έως τις έωλες διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου».

Ως εκ τούτου ο ΠΦΣ καλεί τον υπουργό Υγείας «να αναθεωρήσει τους «σχεδιασμούς» του για την Υγεία και την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο κοινωνικό μέρισμα και την δαπάνη για τα φάρμακα τουλάχιστον των συνταξιούχων, των ανέργων και των χαμηλόμισθων».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό που το δικαιούνται όλοι. Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.