Ακόμη και μία ξέφρενη βραδιά με αλκοόλ βλάπτει την υγεία

197BBF08AFE3ACCAE4F0CF39F813F3F6.jpg

  Ακόμη κι εκείνοι που δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά με το αλκοόλ, υπάρχουν φορές που ξεφεύγουν και… «το ρίχνουν» κι αυτοί λίγο έξω, πίνοντας μερικά ποτηράκια παραπάνω!

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αυτή η περιστασιακή απόλαυση, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην υγεία τους.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ακόμη και μία ξέφρενη βραδιά με αλκοόλ, θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην υγεία του ατόμου.

Υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει, γιατί προκαλείται η «διαρροή» βακτηρίων από το έντερο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα τοξινών στο αίμα.

Η ερευνητική ομάδα από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ισχυρίζεται ότι αυτές οι τοξίνες προκαλούν την παραγωγή ανοσοκυττάρων από τον οργανισμό, τα οποία εμφανίζονται όταν κανείς έχει πυρετό, φλεγμονές και τραύματα σε ιστούς.

«Οι παρατηρήσεις μας υποδηλώνουν ότι ακόμη και η περιστασιακή, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι πιστεύαμε αρχικά» ανέφερε στη Daily Mail η καθηγήτρια κι επικεφαλής της έρευνας, Gyongyi Szabo.

Για τους άντρες η κατανάλωση αυτή αντιστοιχεί σε πέντε και περισσότερα ποτά και στις γυναίκες σε από τέσσερα και πάνω μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών, ανάλογα με το δείκτη μάζας σώματός τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *