Ακόμη ένας νεκρός από την ασθένεια του άνθρακα

 
Άλλος ένας τοξικομανής έχασε τη ζωή του στη Βρετανία από το βακτήριο του άνθρακα, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο ενός άλλου ατόμου από την ίδια ασθένεια, της οποίας έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη βρετανική υπηρεσία προστασίας της υγείας (HPA).


Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία και οι δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βικτόρια του Μπλάκπουλ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Η ΗΡΑ κάνει λόγο για «επιδημία» της ασθένειας του άνθρακα στους τοξικομανείς που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών αφού από τις αρχές Ιουνίου έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα σε χώρες της Ευρώπης: τέσσερα στη Βρετανία, τρία στη Δανία, δύο στη Γερμανία και ένα στη Γαλλία.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανών (OEDT) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες ηρωίνης έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκτεθούν στο βακτήριο.

«Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, αν η θεραπεία ξεκινήσει εγκαίρως. Είναι επομένως σημαντικό οι επαγγελματίες του τομέα υγείας να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να είναι σε εγρήγορση ώστε να μην καθυστερήσει η διάγνωση», τόνισε ο Δρ. Φόρτσιουν Ενκούμπε, ιολόγος της ΗΡΑ.

«Καλούμε όσους κάνουν χρήση ηρωίνης να απευθυνθούν αμέσως σε γιατρό αν παρατηρήσουν ερυθρότητα ή υπερβολικό πρήξιμο στο σημείο όπου έκαναν την ένεση ή αν έχουν άλλα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ρίγος, έντονο πονοκέφαλο ή δυσκολία στην αναπνοή», πρόσθεσε.

Το 2009-10 126 άνθρωποι προσβλήθηκαν στη Βρετανία και τη Γερμανία από την ασθένεια του άνθρακα, σε μια επιδημία που συνδέθηκε με τη χρήση ηρωίνης μολυσμένης με το βακτήριο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *