Ακόμα πιο ανώδυνη η θεραπεία των περιπτωκτικών παθήσεων

synedrio0003.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 31 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου 2016. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν πολλές αναφορές στις νέες θεραπείες των περιπρωκτικών παθήσεων με τη χρήση των ειδικά εξελιγμένων ανώδυνων χειρουργικών τεχνικών με χρήση laser.

Σύγχρονες θεραπείες για την αιμορροϊδοπάθεια και τα περιεδρικά συρίγγια

Ειδικότερα, ο προσκεκλημένος ομιλητής Dr. Guido Weyand παρουσίασε την πολύχρονη εμπειρία του και τα αποτελέσματα από τη διεθνή χρήση της καινοτόμου θεραπείας των αιμορροΐδων με αιμορροϊδοπλαστική LHP®  (Laser HemorhoidoPlasty) και της νέας μεθόδου θεραπείας των περιεδρικών συριγγίων FiLaC (Fistula Laser Closure). Οι νεότερες μέθοδοι θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας LHP®  και HeLP®  καθώς και η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος και των περιεδρικών συριγγίων με τη μέθοδο FiLaC®  πραγματοποιούνται με τη χρήση των εξελιγμένων χειρουργικών laser και ειδικών μέσων εφαρμογής της ενέργειας, διασφαλίζοντας σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία, πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας και απόλυτη ασφάλεια για το σφιγκτήρα και την ανατομία του ασθενούς.

synedrio2.jpg

Λιγότερη επεμβατικότητα, λιγότερες επιπλοκές

Στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου και με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία για τη «χρήση των laser στη θεραπεία των πρωκτικών παθήσεων». Στη συνεδρία έγινε η παρουσίαση των καινοτόμων χειρουργικών laser Leonardo Dual® που παράγουν ενέργεια σε διπλό μήκος κύματος και σε συνδυασμό με εντελώς εξειδικευμένους καθετήρες, προσφέρουν μικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτα εστιασμένη θεραπεία, καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα, λιγότερες επιπλοκές. Τα χειρουργικά laser Leonardo Dual® διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες ανώδυνων και αναίμακτων επεμβάσεων και επιτρέπουν σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν (μεταξύ άλλων θεραπειών) σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη του κόκκυγος.

Η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος γίνεται εντελώς ανώδυνη και ασφαλής

Στο πλαίσιο της συνεδρίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Αλκιβιάδη Παππά, χειρουργό – ειδικό πρωκτολόγο τα κλινικά αποτελέσματα από τη χρήση των ειδικών laser στη θεραπεία της κύστης του κόκκυγος σε 230 ασθενείς και για χρονική περίοδο 4 ετών. Σύμφωνα με την εμπειρία του, η χρήση ειδικών laser στη θεραπεία της κύστης του κόκκυγος είναι άκρως επιτυχημένη και συνοδεύεται από σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς καθώς: δεν προξενεί τραύμα, είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη νοσηλεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, η περίοδος αποθεραπείας πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη, ενώ τα ποσοστά υποτροπών εξαιρετικά περιορισμένα.

Η τεχνολογική εξέλιξη στην υπηρεσία της σύγχρονης ιατρικής

Ο χειρουργός – ειδικός πρωκτολόγος Απόστολος Σταματιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του συνεδρίου δήλωσε: «τα σύγχρονα χειρουργικά laser στα χέρια ειδικών μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για πιο ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού, αποτρέποντας ενδεχόμενη κάκωση του σφιγκτήρα ή άλλες επιπλοκές».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός ανέφερε: «παρά την παραπληροφόρηση και την άμετρη εμπορική χρήση του όρου, τα laser στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένων χειρουργών μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το τραύμα και να συνεισφέρουν σημαντικά σε μία ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία πολλών πρωκτικών και περιπρωκτικών παθήσεων».

synedrio1.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες: www.endotech.gr, Τηλ. 2102852400

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.