Ακόμα επτά άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

090D14330A96C85C2004D2F3FBE6ED42.jpg

  Ο κοροναϊός MERS που είχε προσβάλει επτά άτομα στην Σαουδική Αραβία επέφερε τον θάνατό τους όπως ανακοινώθηκε σήμερα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 133.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας της χώρας, τρεις άνδρες–94, 51 και 42 ετών–πέθαναν στην Τζέντα, στα δυτικά, ένας 74χρονος στην Τάεφ καθώς και μία γυναίκα 71 ετών και δύο άνδρες 81 και 25 στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νέα αυτά στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία σε 473 από τότε που εμφανίστηκε ο MERS το 2012.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *