Αυτή είναι η κύρια αιτία θανάτων στην Αυστραλία

Οι καρδιακές παθήσεις εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Αυστραλία, παράλληλα, όμως, μειώνονται οι θάνατοι που οφείλονται στην κατανάλωση οινοπνεύματος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας (ABS) δείχνουν ότι 160.909 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα το 2017.

Οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις μειώθηκαν από το 2016 ωστόσο παραμένουν η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου, ακολουθούμενες από την άνοια, τις εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, τις χρόνιες παθήσεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος και τον καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος έπεσε από την τέταρτη στην πέμπτη θέση. Ωστόσο, παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων λόγω ασθενειών του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος το οποίο είναι πλέον η τέταρτη αιτία θανάτου, γεγονός που καταδεικνύει ότι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι καρκίνοι αντιπροσώπευαν το 30% όλων των θανάτων με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη να ακολουθούν τον καρκίνο του πνεύμονα που αποτελεί τον «μεγαλύτερο δολοφόνο».

Το ποσοστό των θανάτων που αποδίδονται άμεσα στο αλκοόλ το 2017 ήταν 5,1 ανά 100.000, από 6,6 ανά 100.000 που ήταν το 2015. Ωστόσο, όταν στην έρευνα συμπεριελήφθησαν όλοι οι θάνατοι όπου το αλκοόλ ήταν παράγοντας και όχι η αιτία, διαπιστώθηκε ότι οι θάνατοι ήταν 4.186. Οι γυναίκες κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδο θανάτων που σχετίζονταν με το αλκοόλ στη διάρκεια 20 χρόνων, με 7,0 θανάτους ανά 100.000. Ο αριθμός των θανάτων από τη γρίπη σχεδόν τριπλασιάστηκε από 464 το 2016 σε 1.255 το 2017, εξαιτίας μίας επιδημίας γρίπης.

Η Αυστραλία διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως, με 3,3 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις.

Διαβάστε ακόμη...