Αφύλακτα τα σύνορα και στην επέλαση… της σύφιλης

 
Σε αφροδίσιο κλοιό τελεί η χώρα την τελευταία διετία, με την τρομακτική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων να αποδίδεται κυρίως στην αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, τη συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και φυσικά τη μη χρήση προφυλακτικού.


Τα στοιχεία για τα «ξεχασμένα» αφροδίσια που επανακάμπτουν απειλώντας τη δημόσια υγεία, βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», δείχνουν έως και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τόσο μεταξύ των ιδιωτών γιατρών όσο και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν αύξηση 100% των ασθενών που ζητούν ιατρική βοήθεια για να απαλλαγούν από κάποιο αφροδίσιο νόσημα, το οποίο απέκτησαν αντί καλοκαιρινού σουβενίρ.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα ο αφροδισιολόγος, δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς «τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται τεράστια έξαρση, ειδικά σε κονδυλώματα και έρπητες γεννητικών οργάνων, ενώ εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν και οι ξεχασμένες νόσοι βλεννόροια και σύφιλη».

Εξόχως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η σύφιλη θερίζει κυρίως τους νέους, ηλικίας 25-35. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια επταετία, (2003-2010), μόνο τα εντοπισμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 107%., ενώ οι περισσότεροι ασθενείς ήταν αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι άνδρες.

Τα αφροδίσια σχετίζονται σύμφωνα με τους ειδικούς και με τις μετακινήσεις πληθυσμών από Ασία και Αφρική, δηλαδή από τις χώρες που ενδημούν ακόμα ανεξέλεγκτα.

«Έχουμε πολλούς οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα και αυτό επιτείνει το πρόβλημα. Ιδιαίτερα πολλές γυναίκες με αποτέλεσμα να παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λόγω της σεξουαλικής επαφής που έχουν με Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *