Αφαίρεση μήτρας από οπή μόλις δύο εκατοστών

 
Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μήτρας πραγματοποίησε έλληνας επιστήμονας. Ειδικότερα, ο γυναικολόγος- χειρουργός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Στέφανος Χανδακάς αφαίρεσε τη μήτρα 42χρονης Αγγλίδας μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών, στο Νοσοκομείο Chelsfield Park του Λονδίνου.


Ο Δρ Χανδακάς ήταν προσκεκλημένος της διοίκησης του Νοσοκομείου και τη χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν όλοι οι γυναικολόγοι του Ιδρύματος. Η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Η επαναστατική επέμβαση, χωρίς τομές μέσω φυσικών οπών, εφαρμόζεται και στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο και έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων, ακόμη και για ολικές υστερεκτομές.

Σύμφωνα με τον κ. Χανδακά, η νέα μέθοδος προσφέρει στις γυναίκες σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με την παραδοσιακή λαπαροσκοπική επέμβαση όσο και το ανοιχτό χειρουργείο, αναφέρει το ΑΜΠΕ. Με την επέμβαση αυτή, ο ασθενής επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα και την επόμενη ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες του, ενώ αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί και δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *