Αδυναμία διάθεσης ακριβών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές

 
Την αδυναμία τους να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση σχετικά με τη διάθεση των φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, δηλώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Τα φάρμακα αυτά ως σήμερα χορηγούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους, οι οποίοι τα προσκομίζουν για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, καθίσταται υποχρεωτική η χορήγηση των φαρμάκων αυτών, υψηλού κόστους, από τα φαρμακεία των ιδιωτικών κλινικών άνω των 60 κλινών για τις ανάγκες θεραπείας που πραγματοποιείται εντός των κλινικών.

«Είναι αδύνατη η εφαρμογή της απόφασης αυτής από τα μέλη μας, λόγω του τεράστιου κόστους προμήθειας τους, σε συνδυασμό με την προπληρωμή που απαιτούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τη μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής μας από τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρει στην επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ζητώντας αναθεώρηση της υπουργικής απόφασης «προς αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων στη θεραπεία ευαίσθητων κατηγοριών ασθενών».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *