Άδειασαν τα φαρμακεία της Κρήτης

 
Τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία της Κρήτης οδηγούν σε… νευρική κρίση χιλιάδες ασθενείς που ζουν καθημερινά με την αγωνία για το αν θα βρουν τα απαραίτητα σκευάσματα για τη θεραπεία τους.


Βαριά πάσχοντες και χρόνια ασθενείς αντικρίζουν άδεια ράφια καθώς το αλαλούμ που προκάλεσε το νέο δελτίο τιμών, έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά φαρμάκων.

«Δυστυχώς δεν έχουμε φάρμακα για να δώσουμε στους ασθενείς» τονίζει στο prismanews.gr η αντιπρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Κάλια Σκουλά και ξεκαθαρίζει: «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά είναι τεράστιο. Θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση με τις εταιρίες διότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς».

Στην Κρήτη οι ασθενείς βιώνουν ένα νέο Γολγοθά καθώς η αντιπαράθεση των εταιριών με την πολιτεία για το νέο δελτίο τιμών, έχει οδηγήσει σε ένα άτυπο εμπάργκο στην αγορά φαρμάκων. Φάρμακα κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά δεν υπάρχουν σε επάρκεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *