Άδεια λειτουργίας στη μονάδα «Άγιος Ιωάννης»

8F17A8B01FC5E83859F512100558BFC6.jpg

  Επτά χρόνια χρειάστηκε να περιμένει για να αποκτήσει άδεια λειτουργίας η Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Άγιος Ιωάννης» η οποία μέχρι τώρα λειτουργούσε με την άδεια ίδρυσης. Χάρη στην άδεια λειτουργίας που δόθηκε με απόφαση της υφυπουργού υγείας Ζέττας Μακρή ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της Μονάδας «Άγιος Ιωάννης» για την επόμενη τριετία από το ΕΣΠΑ. Η Μονάδα διαθέτει Κέντρο Ημέρας και υπηρεσία υποστήριξης οικογένειας-κατ΄ οίκον νοσηλείας.

Σύμφωνα με την επιστημονικά υπεύθυνη των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, Μάγδα Τσολάκη, η καθυστέρηση για τη χορήγηση της άδειας οφειλόταν σε αδιαφορία των αρμοδίων.

«Τώρα πλέον και η μονάδα “Αγία Ελένη” και ο “Άγιος Ιωάννης” διαθέτουν την άδεια λειτουργίας και ενώ μέχρι τώρα χρηματοδοτούνταν από το υπουργείο Υγείας, μπορούν πλέον να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ απ΄ όπου θα χρηματοδοτηθούν για τα επόμενα τρία χρόνια» πρόσθεσε η κ Τσολάκη.

Στόχοι των Μονάδων Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ είναι:

– η παροχή συμβουλών για τη φροντίδα των ασθενών, υπηρεσιών πληροφόρησης-ενημέρωσης και εκπαίδευσης των περιθαλπόντων και των οικογενειών τους.

– η παροχή αμοιβαίας βοήθειας των μελών των οικογενειών των ασθενών προκειμένου να μειωθεί το κοινωνικό, οικονομικό και συναισθηματικό κόστος από τη μακρόχρονη φροντίδα των ατόμων που πάσχουν από άνοια.

– η δημοσιοποίηση των κοινωνικών αναγκών του προσβληθέντα πληθυσμού και η επιμόρφωση του κοινού ώστε να ενημερωθεί – εξοικειωθεί με το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.