Αχτίδα φωτός για τα καρδιοπαθή παιδιά

09AA1678F16278C6AE0DFF0F88C5F270.jpg

  H φετινή Παγκόσμια ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών συνδυάστηκε με ελπιδοφόρα μηνύματα για τα καρδιοπαθή παιδιά της Ελλάδας, έπειτα από τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι οικογένειές τους λόγω των προβλημάτων που είχαν προκύψει όσον αφορά την καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση των περιστατικών, με αποτέλεσμα ένα αγγελούδι 2,5 ετών να χάσει πριν από μερικούς μήνες τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια, «παρ’ όλες τις αδικαιολόγητες μετά από δυόμιση χρόνια “αναβάθμισης” ελλείψεις του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία) σε ημέρες χειρουργείου, προσωπικό και κλίνες, οι γιατροί του επιμένουν και προχωρούν, αναβαθμίζοντας ποιοτικά και ποσοτικά την προσφορά τους προς τα καρδιοπαθή παιδιά της χώρας».

Ήδη, σύμφωνα με το Σύλλογο, «από την επαναλειτουργία του αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία πολλά δύσκολα περιστατικά και πρόσφατα έφεραν εις πέρας αλυσίδα τριών χειρουργείων – ανάμεσά τους και πολύ δύσκολο περιστατικό – στη μία και μόνη ημέρα χειρουργείου που έχουν την εβδομάδα (!), επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλονται από το σύνολο των γονέων».

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι παιδοκαδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και το ΕΚΑΣΚΑΠ έχουν «αδίκως διασυρθεί», αλλά οι εξελίξεις θα βοηθήσουν ώστε να μπορούν να προσφέρουν χωρίς ψυχολογικές πιέσεις και υλικές ελλείψεις τις υπηρεσίες τους στα καρδιοπαθή παιδιά.

Σημειώνεται ότι είχε γίνει σάλος πριν από χρόνια, όταν υπήρξαν δημοσιεύματα για «ναρκωμένο παιδί που ξύπνησε στο χειρουργείο λόγω διαπληκτισμών» των γιατρών και άλλες καταγγελίες σε βάρος των καρδιοχειρουργών του Παίδων, που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ. Ο Σύλλογος τότε κατήγγειλε ότι πίσω από το κλείσιμο υπήρχαν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια, όπου πρόσφατα τελεσεδίκησε η υπόθεση και, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι γιατροί δικαιώθηκαν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *