Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge, το αυγό αποτελεί μια πλούσια πηγή σε τονωτικές πρωτεΐνες και συμβάλλει στην εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους υδατάνθρακες, που συνήθως προσλαμβάνουμε καταναλώνοντας αρτοσκευάσματα, γλυκά και μπισκότα.
Πολλοί αποφεύγουν να τρώνε αυγά, λόγω των πολλών θερμίδων ή του φόβου για αύξηση των επιπέδων χοληστερίνης. Στην πραγματικότητα, όμως, θερμιδικά δεν απέχουν από ένα τοστ ή δυο φρυγανιές με μαρμελάδα και υπάρχουν τρόποι για να είναι υγιεινά.
Αντί να τα τηγανίσετε, βράστε τα ή κάντε τα αμερικάνικα “scrambled eggs” που δεν περιέχουν καθόλου λάδι! Ρίξτε λίγο νερό στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά ρίξτε 2 ασπράδια αυγού. Ανακατεύετε συνεχώς για να μη γίνουν ομελέτα και συνοδεύστε με ένα κομμάτι τυρί ή μια ντομάτα.
Το ιδανικό πρωινό για μια έντονη μέρα είναι έτοιμο, αφού η πρόσληψη πρωτεϊνών από το αυγό ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και δίνει ώθηση στον μεταβολισμό!