Ελέγχοντας δείγματα προστάτη από άντρες που έπασχαν από τη νόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες δίαιτας με λίγα λίπη αλλά πολλά ιχθυέλαια, ο ρυθμός ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων επιβραδύνθηκε σημαντικά.
Δε συνέβη όμως το ίδιο σε όσους πάσχοντες, ακολουθούσαν μία διατροφή πλούσια σε λιπαρές ουσίες.
«Το εύρημά μας είναι σημαντικό, διότι ο ρυθμός με τον οποίο διαιρούνται (σ.σ. πολλαπλασιάζονται) τα καρκινικά κύτταρα, προδικάζει την μελλοντική εξέλιξη του καρκίνου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουϊλιαμ Άρονσον, καθηγητής Ουρολογίας στο UCLA και επικεφαλής του Τμήματος Ουρολογικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Veterans Affairs του Δυτικού Λος Άντζελες.