Στα γονίδια αποδίδεται ο εθισμός στον καφέ σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές εξέτασαν γενετικές ποικιλομορφίες 40.000 ανθρώπων ερευνώντας για συσχετισμούς, όσον αφορά τη λήψη καφεΐνης και ανακάλυψαν 2 περιοχές του DNA να σχετίζονται με την υψηλή κατανάλωση τσαγιού, καφέ, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφεΐνης.Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Marilyn Cornelis, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι για την καφεΐνη επιτέλους κατέστη δυνατό να ανακαλυφτούν ορισμένοι γενετικοί παράγοντες.
Ο ερευνητής από το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου, στη Βηθεσδά των ΗΠΑ, δήλωσε με τη σειρά του οτι άνθρωποι με τη γενετική ποικιλομορφία υψηλής κατανάλωσης καταναλώνουν περισσότερη καφείνη-περίπου 40 mg – ή ένα τρίτο του φλιτζανιού καφέ ή ένα τενεκεδάκι κόλα, σε σχέση με άλλους.