«Πιστεύω ότι το 95% των γονέων ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και πως… το άλλο 5% λέει ψέμματα».
Βέβαια, προκειμένου, να μπορέσει να γυρίσει το βράδυ στο σπίτι και να μην προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα στις δύο του κόρες, ηλικίας 8 και 10 ετών, προσθέτει ότι «η μόνη εξαίρεση είμαστε εγώ με τη γυναίκα μου»! (άρα ανήκει στο παραπάνω 5%!).
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι σε κάθε οικογένεια όλοι ξέρουν «ποιο» είναι το «αγαπημένο» παιδί, αλλά είναι ελάχιστοι οι γονείς που θα το παραδέχονταν. «Είναι κάτι σαν άγραφος κανόνας μεταξύ τους, να μην το ομολογήσουν ποτέ!» συμπληρώνει.
Εξομολογείται ότι ο ίδιος είχε καταλάβει την «προτίμηση» των γονιών του όταν ήταν παιδί. Ανάμεσα στα 4 αδέρφια του εκείνος ήταν το «αγαπημένο» παιδί του πατέρα του και ο τρίτος στη σειρά αδερφός του ο «αγαπημένος» της μητέρας του!
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πατεράδες συνήθως έχουν αδυναμία στις μικρότερες κόρες τους, ενώ οι μανάδες στους μεγαλύτερους γιους!
Τα «μεσαία» παιδιά δεν έχουν και… πολλές πιθανότητες, εκτός κι αν είναι ο μοναδικός γιος ή κόρη από τα παιδιά.
Σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα τα 88% των μανάδων παραδέχτηκε ότι συμπεριφέρονται διαφορετικά στους γιους απ’ ότι στις κόρες, αν και γνώριζαν ότι ήταν λάθος.
Σε ποσοστό 55% είπαν ακόμη ότι τους ήταν πιο εύκολο να «δεθούν» με τους γιους τους, ενώ μόλις το 7% παραδέχτηκε ανοιχτά ότι συμπεριφερόταν καλύτερα στους γιους απ’ ό,τι στις κόρες.