Ο χειμώνας είναι η εποχή που μας κάνει επιρρεπείς στα κρυολογήματα.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι…
Αρχικά θα πρέπει να αποφεύγουμε τα πολλά λιπαρά, ιδιαίτερα τα κορεσμένα, καθώς απορρυθμίζουν την ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων στο σώμα. Οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες (κυρίως Α και C) και οι αντιοξειδωτικές ουσίες δρουν υποστηρικτικά για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης. Η σούπα με λαχανικά είναι το ιδανικό «γιατροσόφι» στην περίπτωση αυτή, αφού τα λαχανικά παρέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ το ζεστό υγρό βοηθά να διασπαστεί η βλέννα.
Επιπλέον η επαρκής ενυδάτωση αναδεικνύεται σημαντικότερη από το φαγητό όταν αντιμετωπίζουμε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη. Ιδιαίτερα όταν η ίωση συνοδεύεται από πυρετό (σχεδόν πάντα λόγω γρίπης), επιβάλλεται η πρόσληψη ηλεκτρολυτών.