Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές αν το αβγό που έχεις στο ψυγείο είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο. Μπορεί να μην είσαι φίλη μας και να μην έχουμε δεχτεί κάποιο sms από το κινητό σου του τύπου:«Tώρα εγώ αυτό το αβγό να το φάω ή όχι;», αλλά έχουμε βιώσει την ίδια κατάσταση και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι δίλημμα είναι αυτό.
Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου ένα τρικ για να καταλάβεις αν το αβγό είναι φρέσκο, αν πρέπει να καταναλωθεί πολύ σύντομα ή αν πρέπει να το ρίξεις ευθύς αμέσως στον κάδο των απορριμμάτων.
Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίξε μέσα το αβγό. Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είσαι ελεύθερος να το γευτείς (είναι φρέσκο). Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει πως πρέπει να το φας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο.
Την επόμενη φορά πλέον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Λίγο νερό, ένα κατσαρολάκι και η αλήθεια θα απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα.