Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American College of Nutrition υποστηρίζει ότι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο να πάθουμε εγκεφαλικό κατά 12% αν τρώμε ένα αυγό την ημέρα.
Πρόκειται για μία μετά – ανάλυση ερευνών από το 1982 ως το 2015 που μελέτησε τη σχέση της κατανάλωσης των αυγών με την καρδιακή νόσο και τα εγκεφαλικά.
Από αυτήν φάνηκε ότι τα αυγά δεν σχετίζονται – ούτε θετικά ούτε αρνητικά – με την καρδιακή νόσο αλλά μειώνουν αρκετά τον κίνδυνο εγκεφαλικού.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η συσχέτιση δεν είναι ξεκάθαρη αλλά ότι σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τον δείκτη φλεγμονής.
Τα αυγά μας δίνουν επίσης βιταμίνη Α, D και Ε. Αυτή η έρευνα μας δείχνει για άλλη μία φορά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη χοληστερίνη που παίρνουμε από την τροφή σε σχέση με τις καρδιαγγειακές νόσους και ότι τα αυγά είναι μία καλή επιλογή για να πάρουμε καθημερινά την καλή ποιότητα πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε.