Κι όμως … κατάφερε να «σκοτώσει» τον καρκίνο μέσα σε δύο μόλις μέρες, αφού υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης εξέτασης στο έντερο. Του είπαν ότι το παχύ του έντερο και το συκώτι του ήταν «γεμάτα» με καρκίνο.
Μην έχοντας να χάσει τίποτα, αποφάσισε να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του ήπατος, που ονομάζεται Foxfire και της οποίας ηγείται το ερευνητικό κέντρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου Bobby Moore Fund.
Η θεραπεία βασίζεται στην απευθείας χορήγηση υψηλών δόσεων ακτινοβολίας σε όγκους βαθιά μέσα στο σώμα, με τη βοήθεια μικροσκοπικών ραδιενεργών «κόκκων» (λέγονται μικροσφαιρίδια) που εγχέονται στο αίμα.
Τα ραδιενεργά μικροσφαιρίδια «παγιδεύονται» μέσα στον καρκινικό όγκο και η ακτινοβολία τους σκοτώνει τα κύτταρά του, προκαλώντας ελάχιστες βλάβες στους υγιείς ιστούς.
Οι καρκινικοί όγκοι «σκοτώθηκαν» μετά από δύο ημέρες θεραπείας, γεγονός που επέτρεπε στους γιατρούς να θεραπεύσουν τον μεταστατικό καρκίνο που είχε στο παχύ έντερο.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς ασθενείς.
Το κέντρο The Bobby Moore Fund ιδρύθηκε από τη Stephanie Moore το 1993 στη μνήμη του συζύγου της Bobby, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του εντέρου σε ηλικία 51 ετών.
Ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που είχε πάρει το παγκόσμιο κύπελλο, ενώ ήταν και αρχηγός της West Ham.
Ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του ως «θαύμα». «Ήμουν καταδικασμένος σε θάνατο, κάτι που δε μπορούσα να διαχειριστώ. Η οικογένειά μου ήταν συντετριμμένη και το χειρότερο για μένα ήταν ότι δε θα μπορούσα να δω την τρίχρονη εγγονή μου να μεγαλώνει. Ποτέ όμως δεν έχασαν την ελπίδα τους και μου συμπαραστάθηκαν πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς μου».
«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο καρκίνος να επιστρέψει. Τώρα είναι σε ύφεση και αυτό είναι κάτι που οι γιατροί δεν πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί».