Οι καλύτερες δικαιολογίες για αναρρωτική άδεια

fdsfsd.jpg

Οι υπάλληλοι που υποφέρουν από ημικρανίες, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν μια καλύτερη δικαιολογία όταν ζητούν αναρρωτική άδεια, καθώς μόλις 1 στα 5 αφεντικά θεωρούν τους πονοκεφάλους αρκετά σοβαρή αιτία για να χορηγήσουν άδεια.

Οι πόνοι στη μέση, τα τραύματα από κάποιο ατύχημα ή ακόμα και κάποια εκλεκτική χειρουργική επέμβαση όπως εγχείρηση καταρράκτη αποτυγχάνουν να προκαλέσουν τη συμπάθεια των διευθυντών, με περίπου το 37% να λαμβάνει υπόψη αυτές τις παθήσεις και να τις θεωρεί επαρκείς ως δικαιολογίες για απουσία από την εργασία.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο ασφαλιστικός φορέας AXA PPP Healthcare, πραγματοποίησε έρευνα σε 1.000 επιχειρηματίες, διευθύνοντες συμβούλους και ανώτερα στελέχη για τη στάση τους απέναντι στις αναρρωτικές άδειες των εργαζόμενων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η γρίπη είναι η πιο αποδεκτή ασθένεια για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας, αν και μόνο το 41% των αφεντικών δείχνει τη συμπάθειά του.

Αντίθετα, σε έρευνα 1.000 υφισταμένων, προέκυψε ότι το 7%, θα έλεγε ψέματα στο αφεντικό του αν ήθελε να λείψει από τη δουλειά, επικαλούμενο κάποιο σωματικό πόνο, όπως γρίπη, τραύματα από κάποιο ατύχημα ή πόνο στη μέση.

Ωστόσο, είναι 6 φορές πιο πιθανό να πουν ψέματα, εάν ήθελαν να πάρουν αναρρωτική άδεια εξαιτίας στρες, άγχους ή κατάθλιψης, με ένα 40% να δηλώνει πως δεν θα ήθελε να πει στο αφεντικό του την αλήθεια.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη πως το 22% των υπαλλήλων δεν θα έλεγε αλήθεια εάν έπαιρνε τηλέφωνο για να ζητήσει άδεια σε περίπτωση κρυολογήματος, ενώ το 12% θα έλεγε ψέματα σε περίπτωση ημικρανίας.

«Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο παραγωγικό για έναν εργαζόμενο να πάρει μία μέρα άδειας για να αναρρώσει από ασθένεια από το να πάει στη δουλειά του, με μειωμένη παραγωγικότητα και σε περίπτωση όπως γρίπης ή κρυώματος, να μεταδώσει την ασθένεια σε συναδέλφους», δήλωσε ο Glen Parkinson της AXA PPP Healthcare.

Όταν οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν γιατί θα απέκρυπταν την αλήθεια από τους προϊσταμένους τους, το 23% αναφέρει ότι προτιμά να κρατήσει κρυφά τα ζητήματα υγείας του. Ένα ακόμη 23% παραδέχεται ότι φοβάται  να δεχτεί την όποια κριτική, το 7% δηλώνει πως φοβάται την αντίδραση του προϊστάμενου, ενώ το 3% παραδέχεται πως θα ντρεπόταν να αποκαλύψει τις πραγματικές αιτίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *