Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον

1785AA247DBE8F61BAD32B70C762091B.jpg

  Μεγάλη αύξηση αναμένεται στην Ευρώπη μέχρι το 2030 σε όσους πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον. Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με την νόσο του Πάρκινσον στην Ευρώπη, σήμερα, και σύμφωνα με υπολογισμούς ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Η ετήσια Ευρωπαϊκή δαπάνη για την νόσο υπολογίζεται σε 13,9 δισεκατομμύρια ευρώ και εφόσον ο πληθυσμός συνεχίζει να ζει περισσότερο, αυτό το κόστος εξακολουθεί να αυξάνεται δραματικά, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια της ασθένειας στα οποία η επιβάρυνση κόστους είναι μεγαλύτερη.

Τα παραπάνω αναφέρονται με αφορμή εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Πάρκινσον (11 Απριλίου) σε ανακοίνωση του Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος ο οποίος αριθμεί σήμερα 200 μέλη.

Ο Σύλλογος διεκδικεί αύξηση της χρηματοδότησης για έρευνα, καθιέρωση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση της νόσου του Πάρκινσον, διεύρυνση της επιρροής των εθνικών οργανισμών υγείας, ώστε να βοηθήσουν τους παρκινσονικούς ασθενείς να ασχολούνται περισσότερο με την θεραπεία τους, και να διασφαλιστεί ότι οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες πρέπει να είναι πολιτική προτεραιότητας στην Ευρωπαϊκή περίθαλψη.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο του Πάρκινσον ο Σύλλογός διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να “ανοίξουν” την ασθένεια στην κοινωνία, «να βγάλουν στο δρόμο» όσους από τους Παρκινσονικούς προσπαθούν να «μείνουν αθέατοι», να τους πείσει να «κυκλοφορήσουν» μαζί με τους άλλους ανθρώπους, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να αντιμετωπίσουν τα κοινά προβλήματα, τόσο της ασθένειας, όσο και των δυσκολιών επικοινωνίας με τους γύρω.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου ενημέρωση του κοινού με διανομή έντυπου υλικού, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή από τις 13.00 έως τις 21.00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 6.30) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα Συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29) με θέματα οικονομικών και κοινωνικών προεκτάσεων της νόσου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *