«Ασπίδα» οι ξηροί καρποί για τον καρκίνο στο πάγκρεας

67A4894BA772519DCD57BFBEF4BCA4E1.jpg

  Σημαντική προστασία από τον καρκίνο στο πάγκρεας προσφέρουν οι ξηροί καρποί στις γυναίκες που καταναλώνουν μικρή ποσότητα δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη, αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.

Άλλες μελέτες, ωστόσο, υποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους καπνιστές.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer, τονίζει τη σημασία της ποσότητας που δεν πρέπει να ξεπερνάει κανείς, ώστε να αποφεύγεται η παχυσαρκία, επισημαίνοντας ότι οι ξηροί καρποί πρέπει να καταναλώνονται σε μικρή ποσότητα.

Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μέτρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα, συνήθως μειώνουν το σωματικό βάρος, γεγονός που αποδείχθηκε και κατά τη νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 75.000 γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *