Τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων αναμφίβολα πρόσθεσαν περισσότερες θερμίδες στο καθημερινό διατροφολόγιο από αυτό που θα έπρεπε.
Για τις δυο-τρεις επόμενες όμως ημέρες είναι σημαντικό να προσέξετε λίγο, ώστε να δώσετε στον οργανισμό ανάσες και να προετοιμαστείτε για την Πρωτοχρονιά.
Είναι σημαντικό να δώσετε στον οργανισμό τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τους φυσικούς του μηχανισμούς αποτοξίνωσης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, προσπαθείστε να αποφεύγετε το βραδινό φαγητό και να βάζετε περισσότερες σαλάτες με άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι, τόνο, κοτόπουλο, αυγό, στα κυρίως γεύματά σας. Τρώτε αρκετά φρούτα και πίνετε φρέσκους χυμούς. Επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης. Πίνετε άφθονο νερό και αφεψήματα όλων των ειδών, όπως τσάι, φασκόμηλο, χαμομήλι. Περιορίστε όσο μπορείτε το αλάτι και χρησιμοποιήστε περισσότερα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως λεμόνι, ξύδι, πιπέρι, μαϊντανός, άνηθος κ.α.
Επιλογές για κυρίως γεύματα
1η) Σούπα από φρέσκα λαχανικά (καρότο, σέλινο, κολοκύθι, πατάτα …) και ψωμί
ολικής αλέσεως
2η) Μανιτάρια πλευρώτους ψητά με λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως
3η)Ψάρι ψητό ή βραστό (με λεμόνι και μυρωδικά) με λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως
4η ) Σαλάτα με φακές και λαχανικά (ντομάτα, πιπεριές) με άπαχο τυρί και ψωμί
ολικής αλέσεως
5η ) Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με μανιτάρια και λαχανικά με άπαχο τυρί και σαλάτα
Επιλογές βραδινού
– Φρουτοσαλάτα εποχής
– Γιαούρτι με δημητριακά και φρούτα
– Σαλάτα με άπαχο τυρί και παξιμάδι ολικής
– Ρύζι αναποφλοίωτο με γιαούρτι
– Παξιμάδι ολικής αλέσεως με λαχανικά και άπαχο τυρί
Πηγή: neadiatrofis.gr