Μια σειρά από πειράματα αποκάλυψαν ότι το σύνολο των κατεχίνων που φυσιολογικά απαντώνται στο πράσινο τσάι επάγουν μια δοσοεξαρτώμενη αναστολή της δραστικότητας της παγκρεατικής λιπάσης, το ένζυμο που εκκρίνεται από το πάγκρεας και είναι υπεύθυνο για την πέψη του λίπους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα διασπά το περιεχόμενο στη τροφή λίπος και κατά συνέπεια η αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στο αίμα μεταγευματικά να επιβραδύνεται.
Η απότομη και μεγάλη αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα μεταγευματικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Πίνοντας ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μαζί με τα γεύματα σας πιθανά να έχει οφέλη στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
Πηγή: neadiatrofis.gr