Εάν μελετήσει κάποιος τη διατροφική αξία του αρνιού ή του κατσικιού θα αποφανθεί χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι προτιμότερο το δεύτερο.
Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω, ώστε να επιλέξετε βάση γούστου και υγείας!
– Το αρνί έχει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το κατσίκι. Το πρώτο έχει 215 θερμίδες ανά 100γρ, ενώ το δεύτερο 90 θερμίδες λιγότερες.
– Το αρνί περιέχει 36% κορεσμένο λίπος ενώ το κατσίκι 10%.
– Το ολικό λίπος του αρνιού αγγίζει τα 15 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κρέατος, ενώ του κατσικιού δεν ξεπερνά τα 4,2 γραμμάρια.
– Η χοληστερόλη στο αρνί φτάνει στα 80μg ενώ στο κατσίκι στα 70μg.
– Και τα δύο κρέατα έχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
– Το κατσίκι περιέχει περισσότερο νάτριο και κάλιο, σε σχέση με το αρνί.
– Και οι δύο επιλογές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β3, Β6, Β12, σε σελήνιο και ψευδάργυρο.
– Το κατσίκι έχει πιο σκούρο και σφιχτό κρέας, όχι τόσο έντονη μυρωδιά και χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο.
– Το κατσίκι από οικονομικής άποψης είναι πιο ακριβό σε σχέση με το αρνί.
Η επιλογή είναι δική σας!
Πηγή: mednutrition.gr