Σημαντική είναι η σωστή συντήρηση των φαγητών, τα οποία δεν θα πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου και κατάψυξης γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών παθαίνουν αλλοιώσεις που μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές λοιμώξεις.
Δεν πρέπει ν αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο μπουκάλια με νερό, αφού τα βακτηρίδια και οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται.
Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, αλλά και όλα τα φαγητά (φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο), όπως και τα σκεύη της κουζίνας.
Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα στάσιμα νερά, όπως αυτά που βρίσκονται στα σιντριβάνια, αφού εκεί βρίσκονται κολοβακτηρίδια και σαλμονέλα, καθώς και η επαφή με το στόμα με το ακροφύσσιο σε ψύκτες νερού, αφού αν κάποιος με κάποια λοίμωξη έχει ακουμπήσει πριν μπορεί η λοίμωξη να μεταδοθεί μέσω και του νερού.