Κι αυτό γιατί ο νέος μαστός της γυναίκας προσεγγίζει αυτόν που της είχε αφαιρεθεί λόγω του καρκίνου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνική. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε (24 Φεβρουαρίου -1 Μαρτίου 2013) με την συμμετοχή πλαστικών χειρουργών επανορθωτικής μικροχειρουργικής από 105 χώρες.
«Πράγματι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ο νέος μαστός δημιουργείται από ιστό της γυναίκας, που λαμβάνεται από την κοιλιά, το μηρό η τον γλουτό της. Το αποτέλεσμα δείχνει σαν μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν μαστό», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Δρ Ανδρέας Γραββάνης, MD, PhD, FEBOPRAS.
Σύμφωνα με τον Δρ Ανδρέα Γραββάνη, ο πλαστικός χειρουργός με ειδική εμπειρία στην επανορθωτική μικροχειρουργική, αρχικά επιλέγει και ενημερώνει την γυναίκα ποιο σημείο (κοιλιά, μηρός, γλουτός) είναι το πιο κατάλληλο ως κρημνός- μόσχευμα (ιστός – δέρμα και λίπος μαζί με τα αγγεία του) για την αποκατάσταση. Τέτοιες επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συστηματικά στην Πλαστική Κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».
Η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης διαρκεί 6 με 8 ώρες, η νοσηλεία 4-5 ημέρες και η πλήρης αποκατάσταση 4-6 εβδομάδες. Η αποκατάσταση της θηλής γίνεται συνήθως σε δεύτερο χρόνο με τοπική αναισθησία, χρησιμοποιώντας τοπικό κρημνό (C-V flap, star flap) από τον ανακατασκευασμένο μαστό, ενώ η θηλή αποκαθίσταται με τατουάζ δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα .
Πηγή: vita.gr