Το πιο σημαντικό φυσικά είναι οι άπαχες πρωτεΐνες. Το κάλιο (potassium) που παίρνουμε από τις μπανάνες αλλά και τα βερίκοκα είναι βασικό στοιχείο για να αποφύγουμε κράμπες των μυών αλλά και αδυναμία.
Για να βοηθήσετε το σώμα σας να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε πρωτεΐνες για τους μύες, χρειάζεστε τρόφιμα πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως είναι ο σολομός, η σαρδέλα και τα καρύδια.
Ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο για την διατήρηση της υγείας των μυών είναι το μαγνήσιο (magnesium) που το βρίσκουμε στους ηλιόσπορους και στο σπανάκι.
Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, τα αμύγδαλα και τα τυριά (π.χ.ανθότυρο) που περιέχουν ασβέστιο (calcium) το οποίο βοηθάει τους μύες να συσπώνται.
Πηγή: iator.gr