Οι ερευνητές εξήγαγαν τα παραπάνω συμπεράσματα με βάση πειράματα σε πειραματόζωα των οποίων οι εγκέφαλοι σε πολλά σημεία μπορούν να συγκριθούν με τον ανθρώπινο. Σύμφωνα με τους ειδικούς η χημική ισορροπία στον εγκέφαλο των πειραματόζωων που είχαν τραφεί με πολλά λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα ήταν διαφορετική από εκείνη όσων έτρωγαν υγιεινά.
Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Stephanie Fulton εξήγησε ότι «οι αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου συσχετίζονται με την κατάθλιψη. Μια αλλαγή στη διατροφή προκαλεί συμπτώματα στέρησης και μια μεγαλύτερη ευαισθησία σε στρεσογόνες καταστάσεις με αποτέλεσμα να ξεκινά ένας φαύλος κύκλος κακής διατροφής.»
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αλλαγές αυτές – νευρικότητα, καταθλιπτική διάθεση – παρατηρήθηκαν πριν καν εγκατασταθεί η παχυσαρκία στα πειραματόζωα.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity.
Πηγή: vita.gr