Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά το συμπέρασμα εξήχθη από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων που μελέτησαν 38 σχετικές μελέτες σε σύνολο 800.000 ανθρώπων σε 15 χώρες. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ ιχθυελαίων που είναι πηγή των πολύτιμων ω-3 λιπαρών οξέων και του κινδύνου εγκεφαλικού.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν 2-4 μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είναι κατά 6% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν μια μερίδα ή λιγότερο την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα η ευεργετική αυτή δράση παρατηρήθηκε όσον αφορά την κατανάλωση ψαριών όχι όμως και συμπληρωμάτων διατροφής με ιχθυέλαια.
Πηγή: vita.gr