Γνωρίστε το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα

 
Με αφορμή τα πρώτα γενέθλιά του, το Κέντρο Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος καλεί όλους τους γονείς που δυσκολεύονται να κατανοήσουν από πού πηγάζουν οι δυσκολίες των παιδιών τους και αναζητούν νέους δημιουργικούς τρόπους για να τα βοηθήσουν, σε μια δωρεάν ομιλία με θέμα: «To Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα – ένα πρωτοποριακό ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο για παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ».


Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου, 19:30 – 21:30 στο Κέντρο Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (Λ. Κηφισίας 104, Αμπελόκηποι, Αθήνα, κοντά στον σταθμό μετρό Πανόρμου).

Αρχικά θα γίνει μια εισήγηση από την δημιουργό του μοντέλου δρ Χάρις Καρνέζη και στη συνέχεια θα δοθεί χρόνος για συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η ομιλία απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210 6996442, 6944/171522 ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο karnezih@tcd.ie σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνα επικοινωνίας).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμαε επισκεφθείτε το: www.cbdmethod.com

Βιογραφικό σημείωμα εισηγητή:

Η δρ Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Eκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και δημιούργησε ένα ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο που να ανταποκρίνεται σε αυτές, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ). Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας από το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς, από τον όμιλο Λυμπέρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στην Ιρλανδία, την Αυστραλία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα δίδαξε το μοντέλο της σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δασκάλους ειδικής αγωγής σε Ιρλανδία, Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα. Έχει κάνει διαλέξεις και σεμινάρια στα πανεπιστήμια Newman College στο Βirmingham της Αγγλίας και στο Trinity College της Ιρλανδίας, ενώ έχει σταθερές συνεργασίες με ειδικά σχολεία τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιρλανδία όπου εφαρμόζει το ΓΣΔ. Είναι συνεργάτης του Asperger Center for Education and Training της Νέας Υόρκης. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε τακτική βάση με πάνω από 200 παιδία στο φάσμα του αυτισμού σε Ιρλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Applied Theatre Research and Autism Network(ATRAN) και του International Society for Autism Research (INSAR).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *