Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Μοστόφσκι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέφεραν ότι πολλοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για την καρδιά, αλλά ο καφές δεν φαίνεται να ανήκει σε αυτούς. «Όπως με τόσα άλλα πράγματα που καταναλώνουμε, αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι πόσο καφέ πίνουμε», δήλωσε η ερευνήτρια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ τη μέρα μπορεί να μειώσει έως 11% τον κίνδυνο για την καρδιά. Από τους πέντε καφέδες και πάνω, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα όφελος, αντίθετα η κατανάλωση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που έχουν δείξει ότι είναι δυνατό ο καφές σε κάποιο βαθμό να προστατεύσει από ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2, το Πάρκινσον, η άνοια, ο καρκίνος του ήπατος, η κατάθλιψη κ.α.