Γιατί συνεχίζουμε να τρώμε ακόμη και χορτάτοι;

 
Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν ειδικοί του Ιατρικού Κέντρου Southwestern στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, χρησιμοποιώντας ποντίκια, αποδείχθηκε πως η ορμόνη γκρελίνη, γνωστή ως ορμόνη της πείνας, μπορεί να μας κάνει αχόρταγους.Συγκεκριμένα παρατηρώντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής διαπίστωσαν πως η γκρελίνη, στέλνει σε ορισμένους ανθρώπους μήνυμα στον εγκέφαλο να συνεχίσει να τρώει τα νόστιμα φαγητά, ακόμα και αν ο οργανισμός αυτός έχει χορτάσει.


Όπως έγραψαν οι ερευνητές αυτοί στην ιστοσελίδα του επιστημονικού εντύπου «Βiological Ρsychiatry»: «Δείξαμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα άτομο αποζητεί την κατανάλωση τροφών «επιβράβευσης», ακόμη και αν είναι χορτάτο, επειδή ο εγκέφαλός του δίνει αυτή την εντολή».

Τέλος, μετά από αυτή την μεγάλη ανακάλυψη της συγκεκριμένης ορμόνης, οι μελετητές θέλουν να προσδιορίσουν ποια ακριβώς νευρικά δίκτυα του εγκεφάλου ρυθμίζουν τις διαφορετικές δράσεις της γκρελίνης, με απώτερο στόχο να βρεθούν νέοι θεραπευτικοί τρόποι κατά της παχυσαρκίας.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *