Την απάντηση δίνει σήμερα ένας Αμερικανός γυναικολόγος, ο Άνταμ Οστρένσκι του Ινστιτούτου Γυναικολογίας του Σεντ Πίτερσμπεργκ στην Φλόριντα.
Ο Οστρένσκι υποστηρίζει ότι το σημείο G υπάρχει και βρίσκεται εκεί περίπου όπου το έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν πολλοί σεξολόγοι. Αυτή την ανακάλυψη την έκανε κατά τη διάρκεια νεκροτομής στο πτώμα μίας 83χρονης Πολωνής, η οποία είχε πεθάνει από τραύμα στο κεφάλι.
Το μικρό αυτό τμήμα ιστού, το οποίο είναι πλούσιο σε νευρικές απολήξεις, έχει το μισό από το μέγεθος ενός νυχιού και σημειώνει ότι πρόκειται για έναν «καλά προσδιορισμένο, όσον αφορά τη δομή του, σάκο», κοντά στην περινεϊκή μεμβράνη, με μήκος 8,1 χιλιοστά και πλάτος 3,6 χιλιοστά.
Το σημείο G δεν πρέπει να συνδέεται με τους περιουρηθρικούς αδένες (αδένες του Skene), που κάποιοι τους είχαν συνδέσει στο παρελθόν.
Ο Οστρένσκι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες νεκροτομές τον επόμενο μήνα καθώς και ορμονολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και εξετάσεις στις νευρικές απολήξεις για να διαπιστώσει αν η λειτουργία του σημείου G διαφέρει ανάλογα με την ηλικία.