Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα η ουσία η οποία οφείλεται στην μείωση της πιθανότητας είναι η ρεσβερατρόλη, μία αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται σε υψηλά επίπεδα στο κόκκινο κρασί. Η ουσία αυτή μειώνει το σάκχαρο του αίματος και προλαμβάνει τις φθορές από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών, ενώ φαίνεται να οφείλεται στην ενεργοποίηση του γονιδίου Sirt1 που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.
Στην έρευνα που διεξήχθη στην Καλιφόρνια μελέτησαν δείγματα πολλών ανθρώπων οι οποίοι ήπιαν κόκκινο κρασί, λευκό κρασί, μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά. Τα αποτελέσματα της ήταν εμφανή μόνο σε σχέση κόκκινου κρασιού με την επίδραση του στον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ για τα υπόλοιπα ποτέ δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία τα οποία να δείχνουν κάποιο συσχετισμό.
Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε. Επιπλέον οι επιστήμονες παρόλο που το θεωρούν λύση, δεν παύουν να πιστεύουν πως η καλύτερη πρόληψη κατά του καρκίνου είναι το σταμάτημα του καπνίσματος.
Πηγή: ygeianews.gr