Διάπλατα το δρόμο για τη μονοπώληση της ελληνικής αγοράς από τις ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων no name φαρμάκων, ανοίγει, … όπως καταγγέλλεται η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία.
Καθώς η προμήθεια φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία έχει θεσμοθετηθεί στα νοσοκομεία, ήδη η ισραηλινή εταιρεία φαρμάκων Teva σαρώνει στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ελληνικά νοσοκομεία η Teva κέρδισε την προμήθεια εννιά από τα 23 υπό δημοπράτηση σκευάσματα!
Η δεύτερη σε επιτυχίες εταιρεία κέρδισε μόλις τρία.
Ιδού και ο σχετικός πίνακας από τα έγγραφά της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου Υγείας:
Όπως όλα δείχνουν, βάσει των ρυθμίσεων που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, πολύ σύντομα σχεδόν όλα τα φάρμακα που θα χορηγούν τα νοσοκομεία μας στους Έλληνες ασθενείς θα είναι της Teva.
Ποια είναι, όμως, η ταυτότητα της ισραηλινής εταιρείας; Η Teva ειδικεύεται στην παραγωγή πολύ φθηνών σκευασμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγει δραστική ουσία στα εργοστάσιά της σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.
Η ίδια ισραηλινή εταιρεία έχει απασχολήσει επανειλημμένως τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ο οποίος –σε σειρά περιπτώσεων- έχει εντοπίσει ακόμη και νοθευμένα φάρμακα στα εργοστάσιά της.
Μάλιστα, η σοβαρότητα των ευρημάτων ήταν τέτοια, που οι αμερικανικές Αρχές προχώρησαν ακόμη και στο κλείσιμο εργοστασίου της εταιρείας στο Μιζούρι των ΗΠΑ.
Όλα αυτά συμβαίνουν παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι «Ουδέν φάρμακο προερχόμενο από το Ισραήλ αδειοδοτήθηκε και έως να φύγω, κανένα δεν θα αδειοδοτηθεί».
Την ίδια ώρα, όμως, που η ελληνική αγορά παραδίδεται βορά σε μια ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία-κολοσσό, η ποιότητα των σκευασμάτων της οποίας έχει αμφισβητηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, ιδού τα ευρήματα μιας έρευνας στο internet για τον άνθρωπο που εμφανίστηκε ως «σοφός» για την Υγεία επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τον Ηλία Μόσιαλο.
Παράλληλα, τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο διάφορες θεωρίες που υποστηρίζουν ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι εβραίος και μάλιστα τα βιβλία του πωλούνται στο internet με το όνομα «Ελάιας Μόσια- Elias Mossia».
Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος δεν είναι μόνο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ). Ο ίδιος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο διαβόητο London Scool of Economics. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 βιβλία και εργασίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ρωσικά, τα γιαπωνέζικα και τα ισπανικά. Το 1996 ίδρυσε το ερευνητικό κέντρο του LSE για την Υγεία, το μεγαλύτερο κέντρο του Πανεπιστημίου, με 60 άτομα προσωπικό και τεράστια χρηματοδότηση.
Το 1998 ήταν μεταξύ των συνιδρυτών του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας, με εταίρους -μεταξύ άλλων- την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.
Το 2005 ανέλαβε συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Κοινωνική Κατάσταση. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δημόσιας Υγείας, του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου και του Εδιμβούργου και επίτιμος σύμβουλος Δημόσιας Υγείας στη Στρατηγική Αρχή Υγείας του Νοτιοανατολικού Λονδίνου.
Είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στο Πανεπιστήμιο Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δημόσιας Υγείας του Παρισιού. Είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των υπουργείων Υγείας του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, του Καζακστάν, της Ρωσίας, της Σλοβενίας, της Ν. Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας.
Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, στο e-bay (το πλέον δημοφιλές site ηλεκτρονικών δημοπρασιών), πουλάει τα βιβλία του με το όνομα Elias Mossia:
Στην περιγραφή του βιβλίου, ωστόσο, αναφέρεται ως Elias Mosiallos:
Το Elias Mossia εμφανίζεται στο γαλλικό site αγοραπωλησιών priceminister.com, με άλλο βιβλίο αυτή τη φορά (Funding Health Care: Options for Europe, εκδόσεις Open University Press):