5 πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν κάνεις ντους

Μας χαλαρώνει, μας αποσυμπιέζει, μας κάνει να νιώθουμε ευεξία και ανανέωση. Σύμμαχος στην καλή υγεία μας: του οργανισμού και του δέρματός μας. Ντους.

Το ζεστό ντους μας ανακουφίζει και φέρνει χαλάρωση στο πιεσμένο από όλη την ημέρα μυικό μας σύστημα, βοηθά τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν και καταπραΰνει τους μυικούς πόνους.

Από την άλλη ένα κρύος ντους ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και πιο υγιές. Μπορεί τα μαλλιά να μην χρειάζονται λούσιμο καθημερινά ωστόσο το σώμα επιβάλλεται να απολυμαίνεται κάθε μέρα. Για πολλούς, σοβαρούς λόγους, που κρίνουν την υγεία μας και βέβαια τη συναναστροφή μας με τους γύρω μας. Tι μπορεί να συμβεί όταν δεν κάνουμε συχνά ντους;

Το twentytwowords.com καταγράφει τις.. δυσάρεστες συνέπειες της έλλειψης ντους από την καθημερινότητά μας.

1) Κουβαλάμε περίπου 1000 είδη βακτηρίων στο σώμα μας, καλά (ή φιλικά) και κακά. Οταν παραλείπουμε το ντους, τα «κακά βακτήρια» αναπτύσσονται ακόμα κι αν δεν ιδρώσουμε. Ακόμα κι αν απλά αγγίξουμε το ο,τιδηπότε, γινόμαστε δέκτες μικροβίων. «Κακών» βακτηρίων.

2) Τα «κακά» βακτήρια στο σώμα μας δεν μπορούν να «αντιμετωπιστούν» αν δεν κάνουμε μπάνιο. Μέσω των ματιών, της μύτης, του στόματος μπορούν να μας αρρωστήσουν, να κάνουν ευάλωτο το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3) Δερματολογικά προβλήματα: Η έλλειψη ντους προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα.

4) Μπορεί να πιστεύεις ότι ο ιδρώτας προκαλεί την κακοσμία του σώματος, ωστόσο τα βακτήρια είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα. Με την έλλειψη μπάνιου το πρόβλημα επιδεινώνεται.

5) Η κακοσμία επηρεάζει την σχέση με τους γύρω σου. Η καθαριότητα δεν απλά θέμα υγιεινής αλλά και θέμα κοινωνικό. Η κακοσμία κρίνεται αρνητικά και είναι ανυπόφορη για τους γύρω σου.

Τέλος, υπάρχει, όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Αν το παρακάνεις με το ντους στερείς από το δέρμα σου σημαντικά έλαια, ενώ το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *