5 πράγματα που θα έπρεπε να καθαρίζεις (και δεν το κάνεις)

Πέντε πράγματα που θα έπρεπε να καθαρίζουμε συχνά αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το κάνουμε…

1. Τα κλειδιά σου
Τα κλειδιά είναι πιο βρώμικα κι από το καπάκι της τουαλέτας: τα κρατάς στο χέρι, τα πετάς στην τσάντα σου και γενικά δεν προσέχεις ιδιαίτερα πού τα βάζεις. Καθάρισέ τα τώρα.

2. Το κινητό σου
Το πασπατεύεις όλη μέρα με τα βρώμικα χέρια σου (μη μου πεις πως πλένεσαι πριν απαντήσεις μια κλήση), το ακουμπάς στο πρόσωπό σου και εκπνέεις στην επιφάνειά του τα μικρόβια που περιέχονται στο στόμα σου. Καθάρισε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα την συσκευή σου με τα ειδικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή έστω με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

3. Το τηλεκοντρόλ
Γυρίζεις απ’ τη δουλειά, το πιάνεις. Τρως, το πιάνεις. Κάθε φορά που το αγγίζεις, τα χέρια σου πιθανότατα είναι γεμάτα μικρόβια τα οποία δε βλέπεις. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα, το τηλεκοντρόλ έχει τα περισσότερα βακτήρια από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο σπίτι.

4. Το σφουγγάρι της κουζίνας
Μαζεύει σκουπίδια από τροφές, βακτήρια και άλλα αηδιαστικά πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα. Πρέπει να το καθαρίζεις συχνά μόνο του, αφού το γεγονός ότι ρίχνεις καθημερινά πάνω του σαπούνι για να πλύνεις τα πιάτα δεν αρκεί. Βάλτο στο πλυντήριο πιάτων ή σε βραστό νερό προκειμένου να απολυμανθεί.

5. Διακόπτες και χερούλια
Οι διακόπτες των φώτων και τα χερούλια από τις πόρτες του σπιτιού πρέπει να καθαρίζονται εβδομαδιαία, αφού τα αγγίζεις όλη την ώρα με βρώμικα χέρια. Δε μπορείς να φανταστείς πόσα μικρόβια έχουν μαζευτεί εκεί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *