3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το δέρμα σου πριν (και μετά) τα 30

Μέχρι τα 20 όλα φαντάζουν εύκολα όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου. Το μόνο που μπορεί να σε έχει απασχολήσει μέχρι τότε είναι ίσως η ακμή, η οποία προφανώς θα έχει λυθεί. Κατά τ’ άλλα δεν έχεις να νοιαστείς για πολλά πράγματα αφού το πρόσωπό σου λάμπει έτσι κι αλλιώς.

Τι γίνεται όμως όταν διανύεις τη δεκαετία των 20 και φτάνεις κοντά στο τέλος της; Εκεί είναι που πρέπει να αρχίσει να σε απασχολεί περισσότερο το πρόσωπό σου και η φροντίδα του. Και για να το αντιμετωπίσεις σωστά πρέπει να γνωρίζεις τα εξής 3 βασικά πράγματα:

1. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για τις αλλαγές που θα βλέπεις αλλά και θα νιώθεις στο πρόσωπό σου. Μέχρι τα 25, το δέρμα σου αναπλάθεται με γοργούς ρυθμούς, οι οποία σταδιακά μειώνονται και εσύ είναι σίγουρο ότι θα αρχίσεις να παρατηρείς τα αποτελέσματα. Τα μάτια σου θα αρχίσουν να κουράζονται γρηγορότερα και θα φοράς concealer όχι μόνο σαν βάση για το eye makeup.

2. Πρέπει να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις το οτιδήποτε. Επειδή δεν έχεις κλείσει ακόμα τα 30 δεν σημαίνει ότι δεν σε αφορά η αντιγήρανση. Προφανώς και σε νοιάζει σε προληπτικό επίπεδο. Επίσης, η κρέμα ματιών δεν έχει να κάνει με την ηλικία, γι’ αυτό μην περιμένεις να μεγαλώσεις για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς.

3. Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι για τέλεια επιδερμίδα σε κάθε ηλικία χρειάζονται 3 βασικά βήματα. Το γνωστό τρίπτυχο ”καθαρισμός-απολέπιση-ενυδάτωση”. Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, αυτοί είναι οι 3 βασικοί τομείς που πρέπει να επενδύεις με τα κατάλληλα προϊόντα και να περιλαμβάνεις πάντα στη ρουτίνα περιποίησης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *