10.000 βήματα την ημέρα – Πώς θα τα «πιάσεις» πιο γρήγορα

Σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει με μια συνεχή ταλαιπωρία, η επίτευξη των συνιστώμενων 10.000 βημάτων την ημέρα μπορεί να μοιάζει με δύσκολο έργο. Ωστόσο, με μερικές έξυπνες στρατηγικές, η επίτευξη αυτού του καθημερινού στόχου γυμναστικής μπορεί να γίνει παιχνιδάκι, χωρίς να απαιτείται τεράστια προσπάθεια. Ας δούμε πως.

Ενσωμάτωσε μικρούς περιπάτους: Αντί να αφιερώνεις συγκεκριμένο χρόνο για έναν μεγάλο περίπατο, στόχευσε σε μικρότερους, συχνούς περιπάτους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίλεξε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πάρκαρε το αυτοκίνητό λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σου ή περπάτησε γύρω από το τετράγωνο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σου διαλείμματος. Αυτοί οι μικρο-περιπάτοι μαζεύουν γρήγορα βήματα!

Άσκηση στο γραφείο: Ενσωμάτωσε απλές ασκήσεις στη ρουτίνα της εργασίας σου. Κάνε μικρά διαλείμματα για να σηκωθείς, να τεντωθείς ή να περπατήσεις στο γραφείο. Εξέτασε το ενδεχόμενο ενός όρθιου γραφείου, κάτω από το οποίο μπορείς να βάλεις ένα walking pad ή μια ψηλή bouncing ball, για να μπορείς να κινείσαι ενώ εργάζεσαι.

Χρησιμοποίησε μια συσκευή που μετράει βήματα: Οι φορητές συσκευές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο. Παρακολούθησε τα βήματά σου και θέσε καθημερινούς στόχους. Πολλές συσκευές παρέχουν ακόμη και υπενθυμίσεις για να κινηθείς όταν έχεις καθίσει για πολύ ώρα.

Αξιοποίησε τις καθημερινές εργασίες: Μετάτρεψε τις καθημερινές εργασίες σε ευκαιρίες για κίνηση. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, περπάτα στο δωμάτιο. Όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού, πρόσθεσε σκόπιμα βήματα κάνοντας πολλαπλές διαδρομές για να ολοκληρώσεις την εργασία.

Περπάτα ενώ μιλάς: Αν το πρόγραμμά σου το επιτρέπει, προγραμμάτισε συναντήσεις με φίλους ή τηλεφωνήματα ενώ περπατάς. Αυτό όχι μόνο συμβάλλει στον αριθμό των βημάτων, αλλά ενισχύει επίσης και τις κοινωνικές σου σχέσεις.

Εξαίρετη φύση: Επίλεξε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, τζόκινγκ ή απλά μια χαλαρή βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο. Η σύνδεση με τη φύση μπορεί να κάνει τη διαδικασία ευχάριστη και αναζωογονητική.

Περπάτημα
Χόρεψε: Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε στο σαλόνι. Αυτός δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσεις τον αριθμό των βημάτων σου, αλλά βελτιώνει επίσης τη διάθεση και μειώνει το άγχος.

Όρισε υπενθυμίσεις: Προγραμμάτισε υπενθυμίσεις στο κινητό για να σε προτρέπουν να κινείσαι τακτικά. Αυτές οι ήπιες «ωθήσεις» μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά σε πολυάσχολες ημέρες.

Κάνε τα βήματα παιχνίδι: Μετέτρεψε την επίτευξη των 10.000 βημάτων σε παιχνίδι. Προκάλεσε τον εαυτό σου να καταρρίψει τα δικά σου ρεκόρ ή να συναγωνιστείς με φίλους. Πολλές εφαρμογές γυμναστικής προσφέρουν εικονικά μετάλια ή ανταμοιβές για την επίτευξη ορόσημων.

Διαβάστε ακόμη...