Ύφεση παρουσιάζουν τα κρούσματα ελονοσίας

Ύστερα από μια δεκαετία εντατικής εκστρατείας για την υγεία έχει περιορίσει στο μισό το ποσοστό των κρουσμάτων ελονοσίας και … τους θανάτους κατά 38% στις 43 χώρες που πλήττονται περισσότερο από τη νόσο, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα.

«Η ελονοσία είναι σε ύφεση παγκοσμίως», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ οργανισμοί που μετέχουν στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου επανεξέτασαν τα προγράμματα δράσης τους στη Νέα Υόρκη.

Έντεκα αφρικανικές χώρες είναι ανάμεσα σε αυτές όπου τα νέα κρούσματα ελονοσίας μειώθηκαν στο μισό. Άλλες χώρες που είδαν σημαντική εξασθένιση της νόσου είναι στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Σχεδόν πέντε δισ. δολάρια δαπανήθηκαν την περασμένη δεκαετία για την καταπολέμηση της ελονοσίας, με προγράμματα όπως τη διανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων κλινών εμποτισμένων με εντομοκτόνα που απωθούν τα κουνούπια, τα οποία μεταδίδουν την ελονοσία.

Ο ΟΗΕ υπογράμμισε ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, περίπου 3,5 δισ. άνθρωποι, κινδύνεψε κάποτε να προσβληθεί από ελονοσία, μια λοιμώδη ασθένεια που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

Η ελονοσία ήταν αιτία θανάτου για 800.000 ανθρώπους παγκοσμίως το 2009.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *