Χιλιάδες οι λεπροί στις Φιλιππίνες

Περισσότερους από 5.000 νέους ασθενείς πλήττει κάθε χρόνο η λέπρα στις χώρες του Δυτικού Ειρηνικού, αν και σύμφωνα με … τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η λέπρα έχει εκλείψει στην περιοχή από το 1991.

Ο περιφερειακός διευθυντής του Οργανισμού Σιν Γιανγκ-Σου επισημαίνει ότι οι πολίτες και οι διοικούντες δεν θα πρέπει να παραπλανώνται θεωρώντας ότι η νόσος έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να την καταπολεμούν.

Η παρουσία της λέπρας έχει μειωθεί κατά 90% από το 1991 και στην περιοχή σημειώθηκαν μόνο 0,05 κρούσματα υπό θεραπεία ανά 10.000 κατοίκους το 2010, αρκετά λιγότερα από το όριο του 1 ανά 10.000 που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ για να ορίσει την εξάλειψη. Ωστόσο με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων σε 37 χώρες, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 8.400 ανθρώπους.

Τρεις χώρες στην περιοχή -η Μικρονησία, το Κιριμπάτι και οι Νήσοι Μάρσαλ- απέτυχαν να ικανοποιήσουν τον ορισμό για την εξάλειψη της λέπρας, δήλωσε ο Σιν στη διάρκεια τριήμερης συνάντησης των διευθυντών των εθνικών προγραμμάτων για τον έλεγχο της λέπρας, στη Μανίλα. Τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες και την Κίνα, είπε ο ίδιος.

Ο Σιν είπε ακόμα ότι οι προσπάθειες εντοπισμού των κρουσμάτων θα πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία προτού η ασθένεια τους καταστήσει ανίκανους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *