Χάος στα νοσοκομεία της Τρίπολης

Πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις της Τρίπολης «έχουν τεράστιες ελλείψεις σε εφόδια και βασικό ιατρικό εξοπλισμό», ενώ τα νοσοκομεία στη λιβυκή … πρωτεύουσα βλέπουν να φθάνει σε αυτά ένας αυξανόμενος αριθμός σοβαρών περιστατικών τραυματισμών, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Εξάλλου οι MSF αναφέρουν σε δήλωσή τους ότι ορισμένα νοσοκομεία στην Τρίπολη χρειάζονται επίσης «χειρουργικό εξοπλισμό, όπως εξωτερικούς μεταλλικούς νάρθηκες, και οξυγόνο», που η ΜΚΟ αναφέρει ότι θέλει να τους προμηθεύσει «τις επόμενες ημέρες», που η ΜΚΟ αναφέρει ότι θέλει να τους προμηθεύσει «τις επόμενες ημέρες».

«Μια ομάδα των MSF επισκέφθηκε τρία κέντρα υγείας, τα οποία όλα αντιμετωπίζουν απελπιστική έλλειψη εφοδίων και βασικού ιατρικού εξοπλισμού», πρόσθεσε η ΜΚΟ, η οποία «τους προμήθευσε επιδέσμους για την περίθαλψη των τραυματιών καθώς και αντιβιοτικά, αναισθητικά και παυσίπονα».

Οι MSF, των οποίων τρία μέλη είναι σήμερα στην Τρίπολη, «ετοιμάζονται να αυξήσουν την υποστήριξή τους σε νοσοκομεία και κλινικές τις προσεχείς ημέρες με μια επιπλέον ιατρική ομάδα».

Δεκαεπτά ασθενείς μεταφέρθηκαν την Παρασκευή από τον Ερυθρό Σταυρό από ένα νοσοκομείο στην Τρίπολη, όπου περίπου 80 άνθρωποι πέθαναν προφανώς από την έλλειψη φροντίδας, λόγω της ανάληψης του ελέγχου του ιδρύματος αυτού επί έξι ημέρες από κανταφικούς μαχητές, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *