Φόβος για το Αλτσχάιμερ

που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο στους ανθρώπους, μετά τον καρκίνο, είναι το Αλτσχάιμερ και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να εξεταστούν, οι ίδιοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμα κι αν δεν έχουν  συμπτώματα άνοιας, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές.

Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Αλτσχάιμερ, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία των πολιτών για την πιο κοινή μορφή άνοιας, το Αλτσχάιμερ, νόσος που πλήττει σχεδόν 36 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατες έρευνες διαπιστώνουν πως η νόσος αρχίζει να εξελίσσεται τουλάχιστον μία δεκαετία πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων και πολλοί επιστήμονες και ασθενείς υποστηρίζουν πως η εξέταση το νωρίτερο δυνατό θα παίξει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία των ασθενών και την προετοιμασία των οικογενειών για τη διαχείριση της κατάστασης.

Η έρευνα έγινε μέσω τηλεφώνου σε 2.678 άτομα άνω των 18 στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 85% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα συμβουλευόταν γιατρό εάν είχαν συμπτώματα σύγχυσης και απώλειας μνήμης και ποσοστό μεγαλύτερο του 94% δηλώνει πως θα ήθελε το ίδιο για την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *