Τα αλλεργικά παιδιά στα οποία δόθηκε γάλα ψημένο μέσα σε μάφιν, είδαν μετά από μήνες ή χρόνια τα συμπτώματα να εξαφανίζονται, πιο γρήγορα απ’ ό,τι στα παιδιά που απλώς απέφευγαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είπε μία από τις συγγραφείς της έρευνας, η Άνα Νόβακ-Ουέγκρζιν, στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.
Η ίδια είπε, πάντως, ότι οι γονείς που έχουν παιδιά αλλεργικά στο γάλα θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό πριν δοκιμάσουν την… συνταγή με τα μάφιν.
Η αλλεργία στο γάλα δεν είναι η ίδια με την δυσανεξία στην λακτόζη, η οποία είναι η ανικανότητα χώνευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η ιδέα πίσω από το πείραμα με τα μάφιν είναι ότι όταν θερμαίνεται το γάλα αλλάζει το σχήμα των πρωτεϊνών του, μειώνοντας την πιθανότητα να αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα.