Φαγητά-«δολοφόνοι»!

Πρόκειται για ιδιαίτερες και αγαπημένες γεύσεις που όμως μπορεί … να προκαλέσεουν ακόμα και το θάνατο. Δείτε ποια φαγητά πρέπει να προσέξετε και πώς θα προστατευτείτε.

1. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι γεγονός ότι δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά στα οποία προστίθενται, όμως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα στην επιλογή τους καθώς κάποια από αυτά είναι τοξικά και πολύ επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα πρέπει να αποκλείσετε από τη κουζίνα σας τις ποικιλίες Gyromitria, Jack o’ Iantern, Galerina καθώς επίσης και το παραισθησιογόνο Psilocybe.

2. Στρείδια

Η κατανάλωση στρειδιών κρύβει πολλούς κινδύνους καθώς ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovious, o οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα.

Επιπρόσθετα τα στρείδια είναι εύκολο να μολυνθούν από το βακτήριο Vibrio που προκαλεί υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία. Για να αποφύγετε τις μολύνσεις δεν πρέπει ποτέ να τα τρώτε ωμά.

3.Τόνος

Φροντίστε να είστε βέβαιοι για την προέλευση του τόνου πριν τον καταναλώσετε καθώς αν είναι μολυσμένος οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες.

Η βρώση μολυσμένου τόνου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, διάρροια ακόμα και τύφλωση.

4. Ackee από τη Jamaica

Αν θελήσετε να δοκιμάσετε το εθνικό φρούτο της Jamaica πρέπει να προσέξετε το χρώμα του. Πριν το καταναλώσετε, πρέπει οπωσδήποτε να το βράσετε.

Το φρούτο είναι υπεύθυνο για μια νόσο που προκαλεί εμετούς και κρίσεις, ενώ η ωμή φλούδα του μπορεί να είναι θανατηφόρα.

5. Fugu από την Ιαπωνία

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται τα φαγητά από την Ιαπωνία ιδιαίτερα μετά την έκρηξη στη Φουκοσίμα.
Άσχετα με το αν οι φόβοι αυτοί είναι βάσιμοι ή όχι, το συγκεκριμένο ψάρι πρέπει σίγουρα να το προσέξετε.

Ορισμένα μέρη του είναι δηλητηριώδη και περιέχουν μια φονική τοξίνη η οποία είναι θανατηφόρα.

Το ψάρι αυτό ξέρουν να το μαγειρεύουν σωστά μόνο οι Ιάπωνες σεφ οι οποίοι ξέρουν και αφαιρούν τα δηλητηριώδη μέρη.

6. Sannakiji από την Κορέα

Στην Κορέα η κατανάλωση πλοκαμιών από μικρά χταπόδια θεωρείται ένα από τα καλύτερα εδέσματα.

Αν θελήσετε να το δοκιμάσετε σε κάποιο εστιατόριο, προσέξτε να μασήσετε το φαγητό σας αρκετές φορές, επειδή οι βεντούζες τους είναι ακόμα ενεργές και μπορεί να σας καθίσουν στο λαιμό και να σας πνίξουν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *