Φάτε περισσότερο, χάστε περισσότερο

για να κρατηθείτε σε φόρμα διώχνοντας ταυτόχρονα μακριά το αίσθημα της πείνας. Αρκεί να ακολουθήσετε τις πέντε απλές στρατηγικές.

1. Φάτε ό,τι μεγαλώνει πάνω σε δέντρο

Ό,τι βρίσκεται πάνω σε δέντρο, θάμνο ή αμπέλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αποτελεσματικούς «αποθαρρυντές» του λίπους. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να δώσετε στον οργανισμό σας όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά από φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι ενώ ένας τυπικός άνθρωπος φυσιολογικού βάρους καταναλώνει τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ένας υπέρβαρος καταναλώνει μόνο μια.

Επίσης, τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που μας παρέχουν, συμβάλλουν δραστικά στην καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους. Προτιμήστε καρύδια και λιναρόσπορο ως τις καλύτερες πηγές.

Διατροφικό μυστικό: Βάλτε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα σας, ακόμη και στα σνακ. Φροντίστε να τα φάτε πρώτα, προκειμένου να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες από άλλες πηγές. Οι φυτικές ίνες που προσφέρουν, μειώνουν τις διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης που προκαλούν πείνα.

2. Βάλτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Οι πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές πυροδοτούν την ανάπτυξη των μυών. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που καταναλώνουμε 10 με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης θέτουμε σε λειτουργία τους μηχανισμούς καύσης πρωτεΐνης για την σύνθεση μυϊκής μάζας. Κι όταν προσλαμβάνουμε 30 γραμμάρια, αυτή η διεργασία διαρκεί για τις τρεις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με παλιότεροι έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε αυγά στο πρωινό τους επιτυγχάνουν 65% περισσότερη απώλεια βάρους.

Διατροφικό μυστικό: Βάλτε στην διατροφή σας γαλακτοκομικά. Έρευνα έχει δείξει ότι εκείνοι που καταναλώνουν τρεις μερίδες γαλακτοκομικών, έχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι, από εκείνους που δεν καταναλώνουν.

3. Φάτε πριν και μετά την άσκηση

Τα καλά νέα για όσους αγαπούν το φαγητό είναι ότι όταν έχουμε φυσική δραστηριότητα θα πρέπει 30 λεπτά πριν και μετά να φάμε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των μυών και την ανασύνταξη δυνάμεων.

Επιπλέον η τροφοδότηση του οργανισμού βοηθάει να διατηρήσουμε χαμηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους που «λέει» στον εγκέφαλό μας να αποθηκεύσει λίπος. Σαν αποτέλεσμα, καίμε περισσότερο λίπος για τις επόμενες 24 ώρες.

Διατροφικό μυστικό: Όσο καθυστερούμε να φάμε ένα γεύμα μετά την σωματική άσκηση, τόσο ο οργανισμός μας θα μπαίνει στην διαδικασία να αποδομεί την υπάρχουσα μυϊκή μάζα.

4. Χειρότερο πρωινό, το καθόλου πρωινό

Αν συνηθίζετε να μην τρώτε τίποτα το πρωί, θα πρέπει απλώς να αλλάξετε συνήθειες. Ακόμη κι ένα κομμάτι πίτσα, από αυτήν που έμεινε το προηγούμενο βράδυ, είναι προτιμότερο από το τίποτα. Όταν δεν τρώμε, επιβραδύνουμε τον μεταβολισμό μας, δημιουργούμε «πείνα» στους μύες μας και έχουμε περισσότερες πιθανότητες να φάμε πολλές θερμίδες αργά το βράδυ. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η παράλειψη του πρωινού αυξάνει κατά 450% τις πιθανότητες να γίνουμε παχύσαρκοι.

Φάτε το 35% των ημερήσιων θερμίδων νωρίς, κάνοντας έναν συνδυασμό καλών πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Αν δεν πεινάτε χωρίστε το ένα μεγάλο γεύμα σε δύο μικρότερα, τα οποία θα φάτε ως πρωινό και δεκατιανό.

Διατροφικό μυστικό: Αν δεν έχετε καθόλου όρεξη το πρωί, πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών που θα σας δώσει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και ασβέστιο που συμβάλλει στην καύση του λίπους.

5. Εμπιστευθείτε τις σαλάτες

Οι σαλάτες προσφέρουν στον οργανισμό μας πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μένουμε ιδιαίτερα στο φυλλικό οξύ, που ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερο φυλλικό οξύ, σύμφωνα με έρευνα, χάνουν 8,5 φορές περισσότερο βάρος από εκείνους που προσλαμβάνουν λίγο.

Διατροφικό μυστικό: Φάτε σαλάτα με κάθε σας γεύμα, προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά και στα πρωτεϊνούχα τρόφιμα, για παράδειγμα προσθέστε στην ομελέτα σας σπανάκι, κολοκύθι και ντομάτα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *